Gulerodskage
 
 
Kage til 12
 
  • 200 g blødt smør
  • 200 g brun farin (ca. 3¼ dl)
  • 3 æg
  • 200 g hvedemel (ca. 3¼ dl)
  • 2 tsk stødt kanel
  • 2 tsk bagepulver
  • 5 fintrevne gulerødder (ca. 300 g)
  • 75 g hakkede valnøddekerner
  • 1½ dl rosiner
  • Flødeost-glasur
  • 200 g flødeost naturel 25%, fx Buko®
  • 2 spsk vand
  • 50 g flormelis (ca. 1 dl)
  • 2 tsk fintrevet citronskal
  • 2 tsk friskpresset citronsaft
  • Pynt:
  • hakkede valnøddekerner
  • fintrevet citronskal
  • Sådan gør du:
  • Pisk smør, farin og æg godt sammen. Bland hvedemel, kanel og bagepulver sammen og vend det i smørblandingen skiftevis med gulerødder, valnøddekerner og rosiner. Fordel dejen i en smurt springform (ca. 22 cm i diameter) og bag kagen midt i ovnen.

  • Flødeost-glasur: Skær flødeosten i mindre stykker og rør den godt sammen med vand, sukker, citronskal og -saft. Smør "glasuren" på den kolde gulerodskage og pynt med valnøddekerner og revet citronskal.

    Tips: Gulerødder kan erstattes af 300 g groftrevet squash.

    Dejen kan bruges til gulerodsmuffins. Kom ca. ½ dl dej i hver muffinsform og bag kagerne midt i ovnen i ca. 15 min. ved 200° . En portion dej giver ca. 18 gulerodsmuffins.

 
  • Bagetid: Ca. 1 time ved 175°.
Det her billede er måske ikke så godt, men kagen er super god :-)


Kommentarer