Gulerodskage
Kage til 12
- 200 g blødt smør
- 200 g brun farin (ca. 3¼ dl)
- 3 æg
- 200 g hvedemel (ca. 3¼ dl)
- 2 tsk stødt kanel
- 2 tsk bagepulver
- 5 fintrevne gulerødder (ca. 300 g)
- 75 g hakkede valnøddekerner
- 1½ dl rosiner
- Flødeost-glasur
- 200 g flødeost naturel 25%, fx Buko®
- 2 spsk vand
- 50 g flormelis (ca. 1 dl)
- 2 tsk fintrevet citronskal
- 2 tsk friskpresset citronsaft
- Pynt:
- hakkede valnøddekerner
- fintrevet citronskal
- Sådan gør du:
- Pisk smør, farin og æg godt sammen. Bland hvedemel, kanel og bagepulver sammen og vend det i smørblandingen skiftevis med gulerødder, valnøddekerner og rosiner. Fordel dejen i en smurt springform (ca. 22 cm i diameter) og bag kagen midt i ovnen.
-
Flødeost-glasur: Skær flødeosten i mindre stykker og rør den godt sammen med vand, sukker, citronskal og -saft. Smør "glasuren" på den kolde gulerodskage og pynt med valnøddekerner og revet citronskal.Tips: Gulerødder kan erstattes af 300 g groftrevet squash.Dejen kan bruges til gulerodsmuffins. Kom ca. ½ dl dej i hver muffinsform og bag kagerne midt i ovnen i ca. 15 min. ved 200° . En portion dej giver ca. 18 gulerodsmuffins.
- Bagetid: Ca. 1 time ved 175°.
Kommentarer
Send en kommentar