Mini Teboller

Teboller  

De her boller bagte jeg sammen med min gode veninde Sofie. De smagte så lækkert, at jeg er sikker på det ikke er sidste gang jeg bager dem. <3 




Ca. 14 stk 

  • 75 g smør
  • 3 dl mælk
  • 40 g gær
  • 1 tsk salt
  • 2 tsk sukker
  • ½ tsk stødt kardemomme
  • 400 g mel
  • 1 æg til pensling 
Sådan gør du : 


(1) smelt smørret, tag gryden fra varmen, og tilsæt mælk. Hæld den fingervarme væske over smuldret gær, salt sukker og kardemomme. Tilsæt ca. 200 g mel, og pisk blandingen  godt igennem. Tilsæt gradvis mere mel, mens du ælter dejen færdig, den skal være meget blød, så du skal arbejde med let hånd og små meldrys indimellem. Lad dejen hæve i ca. 40 min. lunt og tildækket.


(2) Sigt mel over dej og bord, og vend den ud. Sigt mere mel over den, ælt den let, og del den i 14 lige store portioner. Tril dem til boller, og stil dem til efter-hævning på pladen i ca. 30 min.


(3) Pensl bollerne men sammen-pisket æg, og bag dem 210 grader i ca. 14 min.



 
VELBEKOMME

Kommentarer